Aan de slag!

Als je de LINKX-speelkit hebt aangeschaft, vind je hier alle informatie om direct aan de slag te kunnen. Jouw interactieve tags werken in combinatie met LINKX-app. Deze app kun je gratis downloaden en installeren op je apparaat in de App Store of Google Play Store.

Voordat het kind aan de slag kan met LINKX, moet je als volwassene enkele stappen ondernemen:

  1. Download LINKX-app voor Apple of Android.
  2. Zet Bluetooth aan
  3. Geef LINKX-app bij openen toestemming voor gebruikmaken van locatievoorzieningen. Dit is nodig om contact te kunnen maken met de LINKX-tags.
  4. Houdt bij het eerste gebruik – als de app dit vraagt – de LINKX-tags heel dichtbij je apparaat om ze eenmalig te koppelen met LINKX-app. De kleuren die geactiveerd zijn verschijnen nu in beeld. Het installeren is nu klaar.
  5. Bedenk nu wat het doel en de inhoud is van je spel/activiteit. Print eventueel de bijbehorende materialen met onze pictoprinter. Maak dit nu interactief.
  6. ‘Mijn eerste set’ staat in beeld. Je ziet de gekleurde tags en daarachter een potlood. Raak deze aan en typ het gewenste woord in. Je hebt hier tevens de mogelijkheid om het woord in te spreken. Ga zo door totdat alle tags een titel hebben en ingesproken zijn.
  7. Via ‘speel deze set’ kan het kind nu aan de slag. Door de vier hoeken van het beeld aan te raken kom je in ‘beheren’.
  8. Maak een nieuwe set aan door te kiezen voor ‘andere sets’. voeg een set toe en bedenk een titel. Bijvoorbeeld ‘kleuren’ of ‘activiteiten’. Deze titel komt nu bij ‘mijn sets’ te staan.
  9. Druk op de titel. Je komt nu in een nieuw menu. Hier zie je de gekleurde tags die je gekoppeld hebt aan de app. Druk weer op het potlood en geef iedere tag een titel en spreek deze in.
  10. Zodra het kind tijdens spelen bij de tag komt, verschijnt de kleur vijf keer in de vorm van een bel op het beeldscherm. Raak deze aan en je hoort wat er ingesproken is.