Lol met drie dochters

Eline Kaptein, moeder van drie dochters en eigenaar van webwinkel Muisje Sensitief blogt over haar ervaringen met onze speelkit. Hieronder kun je lezen hoe ze met haar drie meiden (7, 4 en 1,5 jaar) verschillende spelletjes maakt en speelt….

 

Vol enthousiasme stond mijn trio rond de tafel toen ik de speelkit uit de doos pakte. De verbazing was groot toen ze alleen maar een paar houten blokjes vonden. Mijn oudste van zeven zei meteen een beetje boos: “mam, ik mocht toch met de telefoon ermee spelen, dat kan hier helemaal niet mee!” Na een geduldige uitleg, bleek dat de informatie teveel was voor mijn grootste dochter. Ze wilde er helemaal niet meer mee spelen.

Mijn middelste dochter vond de bellen prachtig en had juist zin in een “echte” speurtocht. Ze moest even geduld hebben tot alles klaar lag, maar het wachten was zeker de moeite waard.

Speuren naar tags en spelen met woorden

Om eens kennis te maken met het product hebben we het eerst simpel gehouden. Ik sprak woordjes in en plaatste de tags in de kamer. Mijn middelste dochter mocht zoeken. Dikke pret toen zij en haar kleine zusje merkten dat ze op de belletjes op het scherm van de telefoon konden drukken en dan de stem van mama hoorden! De jongste van 1,5  jaar deed vrolijk mee op haar manier en probeerde vervolgens ook echt de woordjes na te praten.

Eigen spellen: letters bij woorden

Al snel bleek mijn dochter van 4 haar eigen ideeën te verzinnen voor de app. De woordjes zijn al snel te makkelijk, en nu ze met letters bezig is had ze het volgende bedacht:

Mam geeft een letter en legt de blokjes in de kamer, daarna gaat zij met alleen de letter het juiste woord zoeken. Als voorbeeld: Ik gaf haar de “b” en er lag een blokje op de bank en op de stoel, welke past bij de letter “B”? Ze heeft de grootste lol ermee gehad.

taal en schrijven

Doordat de mogelijkheden zo groot zijn met LINKX-app, kun je zelfs de jongere kinderen langer bezig houden. Over het algemeen belandt een spelletje bij ons thuis na een half uurtje weer in de kast. Ze weten hoe het werkt en de lol is er vanaf. Met LINKX hebben ze zowaar de hele middag gespeeld! En ik vond het als moeder bijzonder leuk om te zien, dat ze de werking zo snel doorhadden, en vervolgens zelf hun eigen spelletjes maakten!

Vreemde talen leren: Duits, Latijns en Engels

Op de achtergrond bleek mijn oudste dochter toch wel aandachtig te hebben geluisterd. Ze had haar eigen spel uitgedacht om een nieuwe taal te leren. En wat blijkt: als je graag vreemde talen wil leren is deze app ook reuze handig! Zo heeft ze de afgelopen week Duits, Latijns en Engels geoefend.

Dit vergde van mij wel even wat creativiteit, omdat ik de buitenlandse woorden voor haar moest inspreken. Gelukkig is er op internet op dat vlak genoeg te vinden! We begonnen met simpele woordjes, zoals bank, kast, raam en drinken. Maar inmiddels zijn we naar zinnetjes gegaan. De bank is grijs, het boek ligt in de kast, etc. Ze is pienter genoeg om het allemaal zelf te regelen. Ik houd alleen de regie over de zinnetjes die worden ingesproken.

Ben je creatief, dan zijn de mogelijkheden eindeloos met LINKX-app!

Al met al is mijn conclusie dat deze app genoeg uitdaging biedt. Je leert er namelijk niet alleen mee communiceren. Jonge kinderen leren heel snel de letters en woorden, en hoogbegaafde kinderen zoals mijn dochter worden uitgedaagd om zichzelf verder te ontwikkelen. Ben je een beetje creatief, dan zijn de mogelijkheden eindeloos met de LINKX-app!

Voordelen: Heel veelzijdig, kan makkelijk mee op reis, is duidelijk ook voor kleine kinderen en het beheren en instellen is hartstikke makkelijk.

Belangrijk: je moet een goede hoes om je tablet of telefoon doen, aangezien de kinderen deze in handen houden.