PERSBERICHT

Amsterdam, 28 januari 2016 – Op demoday van de Mobiles for Good Challenge van de Vodafone Foundation, lanceerden we de LINKX-speelkit waarmee ouders en professionals kinderen zelf kunnen helpen in hun taalontwikkeling. De speelkit bestaat uit interactieve tags en een gratis app voor de smartphone of tablet. Je huiskamer verandert door LINKX in een spannende speelwereld voor kinderen die daarin kunnen leren én spelen.

Met LINKX maken ouders vooraf zelf een relevante omgeving voor hun kind. Door met de app (zowel iOS als Android) woorden in te spreken en tags te verbinden aan voorwerpen of plekken. Kinderen gaan vervolgens op avontuur, ontdekken tags, luisteren en spelen oneindig met woorden bij voorwerpen of speciale plekken.

Met steun van de Vodafone Foundation hebben de afgelopen maanden ouders en professionals actief meegewerkt aan de ontwikkeling van LINKX. Hun kinderen leerden woorden bij dagelijkse voorwerpen en zij gaven feedback hoe het leuker kon. Daarnaast hebben ze hun speelkit verrassend creatief ingezet.

Spelen en leren in de échte wereld

Tegenwoordig spelen en leren kinderen vaak achter een computerscherm of televisie. Ze zitten op één plek. LINKX maakt het mogelijk om te spelen met een app, maar wel spelend in het hele huis of in de tuin. Vlakbij een tag verschijnen namelijk gekleurde bubbels op het scherm. Elke keer als je een bubbel kapot prikt, hoor je het woord. Bijvoorbeeld ‘de stoel’ bij de stoel. Dit sluit goed aan bij kinderen met autisme. Deze kinderen hebben vaak een hang naar het concrete. En het is voor hen moeilijk met het generaliseren van taal en zijn daarnaast dol op herhaling. Daarvoor is LINKX een uitkomst.

Webwinkel geopend!

Vandaag openden we tijdens Vodafone Foundation Demo Day van de Mobiles for Good Challenge de deuren van onze webwinkel. Het interactieve speelgoed, waarmee ouders en professionals op eenvoudige en toegankelijke wijze een interactief spel kunnen maken, is vanaf nu officieel te bestellen via linkx-app.nl.