Het hobbelpaard spreekt je toe. Educatief speelgoed voor autistische kinderen.

In co-creatie met kinderen, ouders, leerkrachten en logopedisten, ontwikkelt Helma van Rijn met multimedia bureau Kiss the Frog slim speelgoed waarmee autistische kinderen de dingen om hen heen kunnen leren benoemen. Op Wereld Autisme Dag openen zij de zoektocht naar een instelling, vereniging en/of organisatie om hun team te versterken.

Veel autistische kinderen hebben moeite met leren praten. Ze hebben extra tijd nodig voor het verwerken van informatie. Gesproken taal is extra lastig, want woorden vliegen weg. LINKX maakt woorden tastbaar. Het tovert je huis of school om in een interactieve speelwereld.

Slim speelgoed

Het spel bestaat uit gekleurde houten tags en een gratis app voor smartphone of tablet. Ouders/verzorgers verbinden tags met voorwerpen en benoemen het voorwerp met de LINKX-app. Je kunt de opname veranderen zo vaak je wilt. Kinderen verkennen hun omgeving en luisteren naar de woorden. Vlakbij een tag, licht het scherm op en speelt het woord af, zoals ‘hobbelpaard’. Zo leren kinderen spelenderwijs dingen om hen heen benoemen.

Experts gezocht

Het prototype van LINKX-app is getest met kinderen, ouders, leerkrachten en logopedisten. Voor de verdere ontwikkeling zoekt men betrokkenheid en expertise op het gebied van autisme. Daarom is vanaf nu de zoektocht geopend naar een instelling, vereniging en/of organisatie om hun team te versterken. Wie helpt mee?!

Over LINKX

LINKX is een initiatief van Helma van Rijn en Kiss the Frog. Het bouwt voort op van Rijn’s afstudeer- en promotie project (Faculteit Industrieel Ontwerpen, TU delft). Met LINKX werd Helma verkozen tot beste afstudeerder 2006-2007 van de TU Delft.


website   http://www.LINKX-app.nl

facebook http://www.facebook.com/LINKXapp

e-mail     helma@LINKX-app.com